Pasta met salami
On
Hi lieve allemaal,
Hoe was jullie weekend? De volgende blogs zullen in het teken staan van Lars die afgelopen zaterdag 1 jaar is geworden! Zoooo trots! Maar voor deze maandag deel ik graag eerst even wat anders met jullie, namelijk een lekker receptje. Vorige week deelde ik een lasagne met zalm en vandaag het recept van een pasta met salami. Deze werd direct goedgekeurd door Erik Jan, dus besloot ik hem te delen. Komt ie!
Pasta met salami
4 personen
20/25 minuten
Je hebt nodig
Salami (+\- 120/130 gram)
Sperziebonen 225 gram
Tuinerwten (uit de vriezer) 200 gram
1 middelgrote ui
Italiaanse kruidenmix 2 tl
Pasata, of tomatenblokjes 500 gram
Macaroni (vezelrijk) 150 gram
Olijfolie
Snufje zout en peper
Zo maak je het
Dop de boontjes, snipper de ui en snijdt de salami in stukjes.
Zet een pan water op het vuur en kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
Als de pasta opstaat, verhit je een wokpan met 2 eetlepels olijfolie. Bak hierin de sperziebonen voor ongeveer 5 minuten, zodat ze wat zachter worden. Eventueel kan je ze iets langer bakken (een minuut of 10 als je de tijd hebt)!
Wanneer de sperziebonen zachter geworden zijn, voeg je de ui en tuinerwten toe. Die verhit je ongeveer 5 minuten mee.
Giet ondertussen de pasta af en laat even staan.
Dan voeg je de pasata toe aan het groentenmengels en hussel je alles goed door elkaar.
Voeg dan de kruiden toe en de salami toe. Verhit alles nog 5 minuten.
Als alles goed warm geworden is, voeg je de pasta toe. Meng alles goed door elkaar en klaar is het eten!
Makkelijk he deze pasta met salami?! Snel en zo lekker mensen.
Wat voor recept (of ingrediënt(en)) zouden jullie graag terugzien op mijn blog? Ik ben benieuwd!
Liefs,
Volg je me al op Bloglovin’, Facebook en Instagram?