Lasagne met zalm: een heerlijk recept voor de kerst
On
De kerst komt eraan en dan zoek ik altijd naar leuke, lekkere, maar vooral ook niet te moeilijke recepten. Gewoon iets wat lekker is, iets anders dan normaal, maar wel goed te doen. Een tijdje geleden aten we met familie in een restaurant en daar kregen we allerlei kleine hapjes. Houd ik van! Mijn schoonzus en ik waren allebei erg gek op de lasagne met zalm, want die was zo lekker! Ik besloot zoiets zelf te maken en wat was het lekker! Vandaag deel ik dit recept met jullie en wie weet kunnen jullie het gebruiken voor het kerstdiner (of gewoon voor de normale dagen natuurlijk).
Lasagne met zalm
Voor: 4 personen
Tijd: +/- 45 minuten (10 min voorbereiden en 35 minuten in de oven)
Je hebt nodig
350 gram zalmfilet
10 lasagnebladen
Cherrytomaatjes/snoeptomaatjes (ong. een handje)
200 gram crème fraiche
200 gram spinazie (vers)
1 bol mozzarella
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
100 gram geraspte kaas
Zout/peper
Olijfolie
Zo doe je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht oven).
Snijdt de zalm, mozzarella, de ui en de teentjes knoflook in stukjes.
Meng in een kom de crème fraiche met de stukjes ui en knoflook. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Eventueel kan je er wat kaas aan toevoegen, want dan wordt het iets romiger. Verdun de saus met een scheutje water, zodat het niet een hele dikke saus wordt. (Let er wel op dat je de saus ook niet te dun maakt.)
Vet de ovenschaal in en leg twee lasagnebladen op de bodem. Bedek met een laagje spinazie en leg daar weer twee lasagnebladen op. Giet dan wat van de saus over de bladen heen en voeg de helft van de zalmfilet stukjes toe. (Zorg dat de bladen overal nat zijn.) Leg daar weer twee lasagnebladen op en bedek met spinazie. Dan doe je nog één laag lasagnebladen, daarover giet je de andere helft van de saus en zalm stukjes. Sluit dan af met twee lasagnebladen. Verdeel daarover de mozzarella en nog wat geraspte kaas. Zet de lasagne met zalm in de oven voor 30 minuten.
Halveer de tomaatjes en verdeel deze, na de 30 minuten, over de lasagne met zalm. Zet vervolgens de lasagne terug in de oven en laat hem nog 5 minuten in de oven staan. (Wel de oven aan laten staan.)
Hierna is de lasagne met zalm klaar! Eetsmakelijk!

Lasagne met zalm
Ik ben erg benieuwd wat jullie van dit recept gaan vinden. Let me know als je hem gemaakt hebt!
Mocht je liever een ander recept maken, dat kan! Ik heb er namelijk nog meer gedeeld met jullie, zoals een pasta met runderreepjes, of couscous met een gehakt-groentensaus.
Vergeten jullie niet mee te doen met de Decemberbloghop? Je kan hier op mijn blog echt een geweldige puzzel van Janod winnen!
Liefs,
Volg je me al op Bloglovin’, Facebook en Instagram?