10 x besparen op je babyuitzetlijst
On
Hi lieve allemaal,
Elke mama (of papa) to be zal wel weten hoeveel geld de babyuitzet kost. Tijdens mijn zwangerschap kocht ik de dingen die ik wilde hebben en dacht nodig te hebben. Ik had een combinatie gemaakt tussen verschillende babyuitzetlijst. Achteraf blijkt dat sommige dingen niet echt nodig waren. Je kunt dus best besparen op je babyuitzetlijst en ik vertel vandaag waarop je dit kunt.
10 x besparen op je babyuitzetlijst
Je leest op heel veel blogs en websites over wat je kunt doen om te besparen op je babyuitzetlijst. Alleen staat er dan vaak dat je niet de spullen moet kopen die ‘overbodig’ zijn. Welke spullen zijn dit dan? Heel veel lijkt namelijk zo handig! Hieronder dus 10 keer spullen/dingen waarop je kan besparen en ik vertel je ook een alternatief. Komt ie!
1. Het is voor een baby erg fijn om in een Tummy tub te gaan, dit is een soort emmer waar je baby het veilige gevoel van de baarmoeder ervaart. Vaak wat minder eng dan een groot badje dus. Schijnt ook nog eens goed te helpen als je baby last heeft van zijn darmpjes. Dat is natuurlijk iets wat je MOET hebben, maar toch zou ik dat niet doen. Koop bijvoorbeeld bij de Action een grote emmer. Deze kan perfect dienen als Tummy tub, maar kost minstens 15 euro minder dan een echte. Hebben wij gedaan en dat werkte perfect.
2. Een badthermometer staat ook op de babyuitzetlijsten, maar is erg overbodig. Je kunt het beste de temperatuur voelen met je elleboog. Is het aangenaam? Dan is de temperatuur ook goed voor je baby.
3. Babyschoentjes. Te schattig, maar je gebruikt ze niet. Slofjes zijn daarentegen heel handig en dan kan je daar beter in investeren (in de winter).
4. Soms wil je je baby op de grond laten spelen met bijvoorbeeld een babygym. Dit is natuurlijk niet persé noodzakelijk op je babyuitzetlijst, maar wel heel leuk voor de kleine. Je kunt het beste een babygym kopen die gecombineerd kan worden met een ballenbak. Ideaal en het gaat een stuk langer mee. Lars vindt nu met 10 maanden die ballenbak helemaal geweldig, alleen de babygym zelf is een stuk minder interessant geworden.
5. Als je baby op de grond speelt, heb je er natuurlijk iets onderliggen. Nu hadden wij een extra boxkleed gekocht, maar je kan ook gaan voor een speelmat. Deze kreeg ik tijdens de babyshower en die gebruiken we nu nog steeds heel veel. Iets goedkoper dan een boxkleed en het gaat langer mee.
6. Een flessenwarmer! Hebben wij de eerste tijd heel veel gebruikt. Duurt soms alleen een poosje voor het klaar is. De flessenwarmer is ook iets waar je op kunt besparen. Heet water uit de waterkoker mengen met flesvoeding is veel sneller en makkelijker. Al is een flessenwarmer wel handig als je gekolfde melk geeft, maar dat kan natuurlijk ook au bain-marie (in een pannetje).
7. Als je goed zoekt kan je trouwens ook heel leuk speelgoed vinden voor een klein prijsje. Natuurlijk kan dat tweedehands, maar bijvoorbeeld ook bij de Ikea kan je leuke dingen krijgen. Zoals stapelbekertjes zijn hier nog geen drie euro. Door goed te zoeken vind je echt heel leuk en betaalbaar speelgoed.
8. Een babybadje. Heel handig en eigenlijk noodzakelijk. Toch kan je hier op besparen door voor een wit badje te gaan en niet voor een badje met een print, of kleurtje. Daar betaal je altijd meer voor. Belachelijk toch?!
9. Een badcape, of badjas. Je kunt het beste een hydrofiel-xl kopen. Daar hoef je er ook minder van aan te schaffen, want ze zijn binnen no-time droog. Je kan sowieso het beste hydrofiel doeken kopen, want die gebruik je echt voor alles. (Voor ik zwanger was, vond ik het belachelijke dingen, haha.
Oh en er staat vaak op de babyuitzetlijst dat je flanellen luiers moet hebben. Geen idee waarvoor.. Wij hebben het niet aangeschaft en ook niet gemist. Besparen dus! 😉
10. Speentjes. Je hoeft ze zelf niet aan te schaffen, want in bijna elke (gratis) babydoos vind je een speentje. De gratis dozen kun je aanvragen bij de Jumbo, via de verloskundige, de blije doos bij de Prénatal, een kruidvattas en bij de babydump. Daar zitten ook vaak verzorgingsproducten in (zoals sudocrême, billenzalf, douchespul en tandpasta).
Extra besparingstips op de babyuitzetlijst
11. Aerosleep. Je wilt heel graag dat je kindje veilig kan slapen. Wij kozen er voor om Aerosleep aan te schaffen, voor zowel de wieg als het ledikant. Voor het ledikant is dit echt een topper, maar voor de wieg raad ik het persoonlijk af. Wij hebben hem voor Lars amper kunnen gebruiken. Een Newborn kan zich vaak nog moeilijk op temperatuur houden en sowieso kunnen (pasgeboren) baby’s dat niet zoals wij dat kunnen. Een Aerosleep zorgt voor een goede luchtdoorstroming en dit zorgde ervoor dat Lars dus erg koud werd/bleef. Wij hebben eruit moeten halen en dat was dus erg zonde. Plus dat je kindje vaak nog niet omrolt en je hem dus nog redelijk veilig gewoon kan neerleggen.
12. Je baby kan lid worden van de bibliotheek. Je kunt na drie maanden een gratis BoekStartkoffertje krijgen. Hierin zitten twee boekjes en krijg je leuke leestips mee. Dat niet alleen, want jouw kindje is dan ook gratis lid van de bibliotheek! Dat bespaart je een hoop kosten, want nu hoef je niet iedere keer nieuwe boekjes te kopen. Meteen heel goed voor zijn taalontwikkeling. Win-win als je het mij vraagt!
Wat is jullie beste besparingstip? En welk product was zinloos en zonde om aan te schaffen?
Bedankt weer voor het lezen! Morgen staat er weer een nieuwe blog klaar!
Liefs,
Volg je me al op Bloglovin’, Facebook en Instagram?