Recept: Pasta met Boursin, ham en groentes
On
Hi lieve allemaal,
Even een andere blog dan ik beloofd heb, maar het artikel over de Newborn Spa komt vrijdag online!
Zoals jullie op mijn blog waarschijnlijk wel hebben kunnen lezen ben ik enorm gek op koken en dan al helemaal op het maken van pasta’s. Van de week maakte ik een heerlijke pasta en besloot dit recept met jullie te delen. Makkelijk te maken, niet al te ongezond, snel klaar en enorm lekker! Komt ie!
Pasta met Boursin, ham en groentes
Het recept is voor vier personen en bereidingstijd is ongeveer 20 minuten. Ideaal voor doordeweeks als je wat wilt opschieten en ik denk dat zelfs kinderen dit erg lekker vinden. En met groentes wat ik dan weer erg belangrijk vind. Voor de mannen wat extra ham erin en dan zit je volgens mij altijd goed. Hier in elk geval wel!
Je hebt nodig
300 gram pasta (wij kozen voor strikjes-pasta, maar gebruik lekker jouw eigen favoriet!)
Boursin cuisine (je kan ook voor gewone roomkaas met kruiden gaan)
2 puntpaprika’s
1 courgette
200 gram hamblokjes
Rucola (grote hand)
5 bosuitjes
Geraspte kaas (jong)
Zo doe je het
Je neemt 300 gram pasta voor vier personen. Kook de pasta volgens de verpakking.
Snijdt de courgette en paprika in blokjes, de bosui in ringetjes en was de rucola.
Je bakt de paprika en courgette 3 minuten.
Dan voeg je de hamblokjes toe en verwarm je dit 2/3 minuten mee. Tot de ham warm is.
De bosuitjes worden nu toegevoegd en dan verwarm je alles nog eens 5 minuten.
Als alles warm is voeg je de Boursin toe, hussel je alles goed door elkaar en voeg je een scheutje water toe. Ik deed ongeveer een half kopje, net hoe nat je de saus wilt hebben. Dan voeg je een snufje peper en eventueel zout toe. Zelf deed ik er geen zout in, omdat wij eigenlijk vrij weinig zout gebruiken. Je verwarmt de pastasaus dan nog eens 5 minuten.
Dan giet je de pasta af en voeg je het bij de saus. Je husselt alles goed door elkaar.
Strooi er wat kaas overheen en roer het door de pasta.
Je zet het vuur uit, verdeelt de pasta over de borden en strooit er nog wat kaas en rucola overheen. Zo klaar! Eetsmakelijk! Een makkelijk recept toch? Ben benieuwd of jullie het net zo lekker vinden als wij!
Morgen ben ik er weer met een nieuwe plog! Mocht je de vorige blog met het verhaal van mama Jessica gemist hebben? KLIK dan hier. En mocht je mijn persoonlijke verhaal over de kraamtijd gemist hebben? KLIK dan hier.
Liefs,
6 Comments
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ciska
Oeeeh lekker! Ik hou zelf enorm van gerechten met Boursin!
????????
Ilse Visscher
Ja ik ook! Kan je zoveel mee maken! Wat is jouw favoriet? 🙂
Bianca Schrijft
Wat een heerlijk recept. Dit is er een die ik uit ga proberen. Misschien vervang ik de courgette door sperziebonen of spinazie, want mijn man houdt niet van courgette, helaas.
Ilse Visscher
Leuk dat je hem ook gaat proberen! Met sperziebonen klinkt ook heerlijk en je zou natuurlijk ook gewoon een zak Italiaanse groentes (of andere groentes) kunnen kiezen.
marjolein westerbaan
How lekker dat zou ik ook zo maken, helemaal mijn ding. ik gebruik ook vaker boursin, love it!
Ilse Visscher
Perfecte ingredient he, haha!